Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pastroni dhe lani kungujt, ndajini në mes për t’i mbushur më lehtë dhe dy gjysmat gërryejini përbrenda duke u lënë një boshllëk.
Në një tigan, skuqni qepët e grira, mishin dhe të brendshmet e nxjerra të kungujve.
Shtojuni edhe kopër, kripë, piper gjatë skuqjes.
Pasi të jenë bërë gati, hiqini nga zjarri dhe shtoni orizin.
Me këtë mbushje, mbushni gjysmat e kungujve, por deri në ¾ e tyre.
Shtrojini kungujt në një tavë dhe hidhini tavës ujë derisa kungujt të mbulohen paksa.
Piqini në furrë me 200 gradë, duke i parë herë pas here.
Kur njëra anë të jetë pjekur, kthejini në anën tjetër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment