Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastroni dhe lani kungujt, ndajini në mes për t’i mbushur më lehtë dhe dy gjysmat gërryejini përbrenda duke u lënë një boshllëk.
Në një tigan, skuqni qepët e grira, mishin dhe të brendshmet e nxjerra të kungujve.
Shtojuni edhe kopër, kripë, piper gjatë skuqjes.
Pasi të jenë bërë gati, hiqini nga zjarri dhe shtoni orizin.
Me këtë mbushje, mbushni gjysmat e kungujve, por deri në ¾ e tyre.
Shtrojini kungujt në një tavë dhe hidhini tavës ujë derisa kungujt të mbulohen paksa.
Piqini në furrë me 200 gradë, duke i parë herë pas here.
Kur njëra anë të jetë pjekur, kthejini në anën tjetër.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment