Kujdes! Smoothie juaj nuk duhet të ketë kurrë këto 3 përbërës
Smoothie është mënyra më e shpejtë për të marrë lëndet ushqyese për të cilat organzimi ka nevojë. Mënyra e shëndetshme e përgatitjes na siguron që gjatë procesit të shtyrdhjes përbërësit nuk humbasin asnjë vitaminë, megjithatë ekzistojnë disa përbërës të ndaluar që nuk duhet t’i shtojmë në këtë pije.
1.Proteinat në trajtë pluhuri
E mira është që proteinat të merren nga burimet e para që përfshijnë vezët, mishin, ushqimet e detit, nënproduktet e qumështit etj.
2.Zarzavate të thata (jeshillëqe)
Veç frutave të thata, të gjitha perimet dhe frutat e tjera kanë më shumë vlera ushqyese kur janë të freskëta. Nëse këto të fundit janë të “dehidratuara” pra u mungon uji, organizmi nuk është në gjëndje të përthithë prej tyre lëndët ushqyese.
3.Zgjidhni gjithnjë perimet e freskëta ose të ngrira, pasi janë më të shëndetshme në krahasim me ato të thata.
Xhenxhefili i freskët nëse është i prerë në kubikë kërkon ujë të nxehtë që t’i lirojë vlerat ushqyese, ndaj nëse është i shtuar në këtë formë në smoothien tuaj, ju nuk do të përfitoni shumë prej tij. Mënyra më e mirë është ta shtoni në smoothi si pluhur, pasi vetëm në këtë mënyrë ju do të merrni çdo vlerë nga kjo rrënjë magjike.
Perimet e gjalla janë një nga ushqimet më të pasura me lëndë ushqyese që mund të përfshini në dietën tuaj. Konsumimi i tyre në gjendjen natyrale ofron përfitime maksimale, pasi nuk humbasin vlerat ushqyese gjatë përpunimit apo gatimit. Në...
Farat e linit kanë qenë pjesë e dietës njerëzore për mijëra vjet, por vetëm kohët e fundit kanë marrë vëmendjen që meritojnë. Të vogla dhe të thjeshta, këto fara janë të mbushura me lëndë ushqyese që ofrojnë përfitime të...
Në botën e mirëqenies, një nga zakonet më të thjeshta, por edhe më efektive që mund të përvetësosh, është konsumimi i ujit me limon. Është i lehtë për t’u përgatitur, ekonomik dhe plot me përfitime shëndetësore. Por, përse kjo...
Lini një koment