Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kontrolloni paketën e kuinoas për të parë nëse duhet të shpëlahet.
Nëse është kështu, hidhni 1 filxhan kuinoa në një rrjetë të hollë dhe shpëlajeni mirë me ujë të ftohtë.
Vendosni kuinoan, qumështin e konservuar të kokosit, ujë dhe kripë në tenxhere me presion.
Gatuajeni kuinoan në presion të lartë për 30 minuta.
Lereni të pushojë për rreth 4-5 minuta pasi ajo është gatuar dhe pastaj hidhni brenda limen, kripë dhe piper për shije.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment