Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni mishin e pulës të prerë në copa të vogla, xhinxherin, farat e kuminit, kripën.
I përzieni mirë dhe i lini në tigan të skuqen mirë. Ndani masën nga lëngu.
Tek masa me mishin e pulës, shtoni patatet e shtypura dhe i përzieni mirë me dorë.
Formoni me dorë disa toptha të vegjël ose forma të tjera sipas dëshirës.
Në një pjatë mbani miellin e misrit, në tjetrën vezët e rrahura dhe tek e fundit bukën e grirë.
I kaloni qoftet me radhë tek të tria pjatat. I lini për 30 minuta në frigorifer sa të forcohen.
Pas kësaj vendosini për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehtë. Shërbejini të ngrohta dhe shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment