Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, përzieni së bashku qumështin, të kuqet e vezëve dhe vanilje.
Shtoni miell, sheqer, kripë dhe gjalpë të shkrirë derisa të përzihet mirë.
Nxehni tiganin e krepave mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni rreth 1/4 e brumit në tigan dhe përhapeni në skaje.
Kur formohen flluska në majë dhe skajet janë të thata, rrotullojeni krepin nga ana tjetër dhe lereni të piqet deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Përsëriteni procesin dhe me pjesën e mbetur të brumit.
Pastaj mbusheni me kremin ose frutat tuaja të preferuara.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment