Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Janë vërtet shumë të thjeshta për t'u bërë dhe akoma më tepër për t'u shijuar!
Në një tas shtoni miellin, vezët, kripën dhe i përzieni mirë. Gradualisht shtoni qumështin.
Në një zjarr të fortë, ngrohni tiganin për krepa.
Shtoni 1 garuzhde nga masa e lëngët e krepave dhe e rrotulloni tiganin në mënyrë që masa të hapet në të gjithë sipërfaqen e saj.
E ktheni nga të dyja anët dhe sapo ta shihni që ka marrë një ngjyrë kafe të artë e hiqni dhe e lini mënjanë.
Kështu veproni për të gjithë masën e krepave.
Mbushja e tyre, bëhet sipas dëshirës tuaj.
Në këtë rast Neps.al ju sugjeron t’i lyeni me pak krem djathi, i shtoni pak ton peshku, misra dhe 2-3 gjethe rukola.
Më pas e palosni në katërt dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment