Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një enë bashkoni miellin, kripën, vezët, qumështin. I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni qumështin.
I përzieni mirë me një lugë të madhe derisa të krijoni një masë homogjene.
E lini mënjanë për të paktën 30 minuta dhe më pas filloni e merrni nga një garuzhde dhe e shtoni tek tigani i cekët. Tigani duhet të jetë i lyer me pak vaj me ndihmën e një letre kuzhine.
Brumin e krepave duhet ta shtoni në momentin që tigani është nxehur shumë. Mbajeni 1 minutë nga secila anë.
Kur t’i shërbeni, i shtoni sipër disa pika lëng limoni. Brenda mund t’i mbushni sipas dëshirës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment