Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Si fillim marrim vezët dhe i hedhim në një tas dhe sipër u shtojmë kripë.
2.Fillojmë i rrahim vezët, ndërkohë shtojmë qumështin.
3.Pasi i kemi rrahur mirë shtojmë vaj dhe miell dhe vazhdojmë i përziejmë deri sa krijohet një masë brumi.
4.Marrim tiganin e lyejmë me gjalpë dhe e vemë në zjarr.
5.Pastaj hedhim brumin e hollë që kemi përgatitur.
6.Pasi petët e krepave të jenë bërë, i palosim në trekëndësha dhe sipër i hedhim mjaltin e shkrirë dhe arrat.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment