Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në tas të mesëm, kombinoni miellin, 1 lugë çaji pluhur kungulli dhe 1/4 lugë çaji kripë.
Në një tas tjetër rrihni vezët, sheqerin dhe 1/3 filxhan pure kungulli.
Hidhni qumësht dhe 3 lugë gjalpë të shkrirë.
Shto përzierjen e qumështi me përzierjen e miellit, përzijeni mirë brumin dhe lereni të pushojë për 1 orë.
Bëni mbushjen: kombinoni kremin e djathit me,1/4 filxhan shurup panje, 1 filxhan pure kungulli, 1 lugë arra, kripë dhe lerëni mënjanë.
Lyejeni tiganin me gjalpë dhe lereni të shkrihet në 200 gradë.
Hidhni brenda brumin e krepave dhe lereni të gatuhet.
Hiqini nga zjarri krepat dhe shërbejini me kremin e pastiçerisë, arrat amerikane dhe sheqerin pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment