Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në tas të mesëm, kombinoni miellin, 1 lugë çaji pluhur kungulli dhe 1/4 lugë çaji kripë.
Në një tas tjetër rrihni vezët, sheqerin dhe 1/3 filxhan pure kungulli.
Hidhni qumësht dhe 3 lugë gjalpë të shkrirë.
Shto përzierjen e qumështi me përzierjen e miellit, përzijeni mirë brumin dhe lereni të pushojë për 1 orë.
Bëni mbushjen: kombinoni kremin e djathit me,1/4 filxhan shurup panje, 1 filxhan pure kungulli, 1 lugë arra, kripë dhe lerëni mënjanë.
Lyejeni tiganin me gjalpë dhe lereni të shkrihet në 200 gradë.
Hidhni brenda brumin e krepave dhe lereni të gatuhet.
Hiqini nga zjarri krepat dhe shërbejini me kremin e pastiçerisë, arrat amerikane dhe sheqerin pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment