Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një ëmbëlsirë me lugë, e thjeshtë për t’u përgatitur. Mund ta përdorni edhe si mbushje në rast pandispanjash ose ta shoqëroni me biskota.
Thyeni 6 vezë dhe bashkojini me 120 gr sheqer. Përziejini derisa të merrni një masë kremoze, shtoni lëkurën e limonit, qymështin dhe rumin.
Me pas vendoseni tenxheren në një banjëmari dhe duke e përzier me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin derisa të trashet, më pas hiqeni dhe lëreni në një vend të ngrohtë.
Thërrmoni bajamet dhe prisni në kubikë bukën, vendosini më pas në një tigna jongjitës dhe lërini për disa minuta, bashkë me 50 gr gjalpë. Shtoni sheqerin e mbetur, përziejeni me delikatesë dhe karamelizojini përbërësit.
Shpërndani gjysmën e bajameve nëpër kupa, hidhuni sipër kremin e nxehtë dhe komplotojini me copat e bukës dhe bajamet e mbetura.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment