Krem me rum dhe bajame të karamelizuara

Krem me rum dhe bajame të karamelizuara

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Një ëmbëlsirë me lugë, e thjeshtë për t’u përgatitur. Mund ta përdorni edhe si mbushje në rast pandispanjash ose ta shoqëroni me biskota.

Ingredientët

  • 6 feta bukë të thekur
  • 0.5l qumësht
  • 1limon
  • 1dl rum
  • 6 të verdha vezësh
  • 50 gr gjalpë
  • 150 gr sheqer
  • 50 gr bajame

Udhëzimet

1

Thyeni 6 vezë dhe bashkojini me 120 gr sheqer. Përziejini derisa të merrni një masë kremoze, shtoni lëkurën e limonit, qymështin dhe rumin.

2

Me pas vendoseni tenxheren në një banjëmari dhe duke e përzier me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin derisa të trashet, më pas hiqeni dhe lëreni në një vend të ngrohtë.

3

Thërrmoni bajamet dhe prisni në kubikë bukën, vendosini më pas në një tigna jongjitës dhe lërini për disa minuta, bashkë me 50 gr gjalpë. Shtoni sheqerin e mbetur, përziejeni me delikatesë dhe karamelizojini përbërësit.

4

Shpërndani gjysmën e bajameve nëpër kupa, hidhuni sipër kremin e nxehtë dhe komplotojini me copat e bukës dhe bajamet e mbetura.

Lini një koment