Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 190 gradë C.
Organizoni krahët e pulave në një fletë pjekjeje dhe piqini për 35 - 45 minuta.
Transferojini krahët në një pjatë pjekjeje.
Përzierni sheqerin ngjyrë kafe, hudhër, xhenxhefil, 2 1/2 gota ujë, mjaltë dhe salcë soje në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe verini në zjarr.
Hidhni së bashku misrin dhe 3/4 filxhan ujë në një tas të vogël.
Përzijini me përzierjen e salcës derisa të trashet dhe derdheni mbi krahët e pulës.
Kthejini krahët në furrë dhe piqini derisa salcë është tharë dhe mishi nuk është më rozë, 15 deri në 20 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment