Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngroheni furrën në 190 gradë C.
Organizoni krahët e pulave në një fletë pjekjeje dhe piqini për 35 - 45 minuta.
Transferojini krahët në një pjatë pjekjeje.
Përzierni sheqerin ngjyrë kafe, hudhër, xhenxhefil, 2 1/2 gota ujë, mjaltë dhe salcë soje në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe verini në zjarr.
Hidhni së bashku misrin dhe 3/4 filxhan ujë në një tas të vogël.
Përzijini me përzierjen e salcës derisa të trashet dhe derdheni mbi krahët e pulës.
Kthejini krahët në furrë dhe piqini derisa salcë është tharë dhe mishi nuk është më rozë, 15 deri në 20 minuta.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment