Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 220 gradë dhe vendosni një grilë metalike me një letër kuzhine.
2.Sipër vendosni krahët e pulës për pjekje.
3.Ndërkohë në një tas, shtoni 1 e 1/2 filxhan salcë.
4.Në një tjetër tas, kombinoni thërrimet e bukës, djathin parmixhano, kripë dhe piper.
5.Së pari, hidhni krahët në salcë, duke u siguruar që të shkundni pjesën e tepërt.
6.Pastaj kalojini në tasin me thërrimet e bukës.
7.Pastaj vendosini në furrë dhe lerini të bëhen krokante për 32-34 minuta.
8.Shërbejeni me djathë parmixhano dhe majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment