Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Absolutisht një ndër mënyrat më të veçanta të përgatitjes së kokoshkave. Erëzat e ndryshme janë sekreti!
Në një tenxhere shtoni vajin e kokosit dhe e lini të nxehet.
Më pas shtoni grurin, e tundni pak tenxheren me dorë dhe prisni sa të bëhen kokoshkat. Tenxherja duhet të ketë kapak dhe duhet të jeni të vëmendshëm për mos t’i djegur kokoshkat.
Pasi të jenë gati i hidhni në një tas dhe i lini mënjanë.
Në një enë bashkoni paprikën, chilin, qepën, hudhrën, kripën dhe trazojini mirë.
Në një enë tjetër bashkoni sheqerin kaf dhe vajin e ullirit. Shtojani kokoshkave dhe i përzieni mirë.
Në fund i shtoni masën me erëza që përgatitët. I përzieni edhe njëherë dhe kokoshkat janë gati për tu shijuar, vetëm apo me miqtë tuaj!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment