Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Këto kokoshka të karamelizuara i japin një lezet tjetër, përpos metodës së zakonshme me të cilën jemi mësuar t’i përgatisim. Janë perfekte për t’u përgatitur në shtëpi, para një filmi, në festa ditëlindjesh apo në party.
Ngrohni furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine, shtoni edhe kokoshkat.
Kokoshkat që shtoni tek tava i keni përgatitur fillimisht me metodën e zakonshme në një tenxhere me 1 lugë gjelle vaj luledielli e 1 lugë kripë).
Në një enë shkrini gjalpin. I shtoni sheqerin, shurupin dhe kripën.
E përzieni masën vazhdimisht. Shtoni sodën, vaniljen dhe e rrihni mirë.
Tani masën ja shtoni sipër kokoshkave, futeni në furrë për 1 orë. Ndërkohë që çdo 15 minuta i përzieni kokoshkat.
Në fund i nxirrni kokoshkat nga furra. I lini të ftohet dhe i ndani në copa të vogla, duke qenë se nga karamelizimi ato do të jenë bashkuar me të tjerat.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment