Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosim në zjarr një tenxhere me ujë të bollshëm për të valuar, pak kripë dhe makaronat.
Në një tigan me vaj ulliri të ngrohur shtojmë hudhrat të grira imët, shtojmë speca të prerë në gjatësinë e makaronave, dhe kungullin po ashtu të prerë në gjatësinë e specave.
I kaurdisim përsëri për 3-4 minuta, shtojmë kërpudhat në feta, i kaurdisim përsëri për 2 minuta.
Më pas shtojmë bizelet, asparagun të prerë si perimet e tjera, karotën e prerë në kubik dhe i përziejmë sëbashku.
Në fund vendosim domatet të prera në gjysmë, rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi.
I përziejmë derisa perimet të ulin volumin dhe të jenë pak aldente. Kullojmë makaronat dhe i shtojmë në tenxheren me perime bashkë me një garuzhde lëng makaronash.
I përziejmë mirë për një minutë dhe i servirim duke i spërkatur me parmigiano dhe borzilok.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment