Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë .
Shpëlani mishin e pulës dhe thajeni me letër.
Kombinoni mustardë, hudhër, borzilok dhe shurup panje në një tas të vogël.
Përhapni rreth 1 1/2 lugë mustardë në mënyrë të barabartë në krye të çdo kofshë pule, duke qenë të kujdesshëm për të mbuluar sa më shumë sipërfaqe të jetë e mundur për të formuar një kore.
Hidheni mishin në një pjatë pjekje dhe piqeni për 45-50 minuta, ose deri sa përzierja e mustardës ka formuar një kore dhe është ngurtësuar pak, dhe lëngjet janë të qarta kur pula është shpuar.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment