Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë gjelle vaj.
Shtoni kofshat e pulës, shtoni kripë dhe piper dhe lerini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.
Ndërkohë, në një tenxhere të ngadaltë të madhe, hidhni patatet me 2 lugë gjelle vaj, gjalpë, hudhër, trumzë, majdanoz, parmixhano dhe marinojini me kripë dhe piper.
Shto kofshat e pulës dhe gatuajini në nxehtësi të lartë për 4 orë ose të ulët për 8 orë, derisa patatet dhe mishi i pulës janë gatuar plotësisht.
Garnizoni me djathë parmixhano para se ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment