Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë gjelle vaj.
Shtoni kofshat e pulës, shtoni kripë dhe piper dhe lerini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.
Ndërkohë, në një tenxhere të ngadaltë të madhe, hidhni patatet me 2 lugë gjelle vaj, gjalpë, hudhër, trumzë, majdanoz, parmixhano dhe marinojini me kripë dhe piper.
Shto kofshat e pulës dhe gatuajini në nxehtësi të lartë për 4 orë ose të ulët për 8 orë, derisa patatet dhe mishi i pulës janë gatuar plotësisht.
Garnizoni me djathë parmixhano para se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment