Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 175 gradë C.
Për të bërë shtresën e poshtme përzieni një filxhan miell dhe 1/4 filxhan sheqeri.
Shkrini gjalpin dhe përziejeni me miellin.
Brumin hidheni në një tepsi dhe piqeni për 20 minuta.
Gjatë pjekjes, bëni shtresën e sipërme: Përzjeni 1 gotë sheqer, 2 lugë miell dhe pluhurin e pjekjes.
Rrihni vezët dhe shtojini në përzierje duke i trazuar mirë.
Shtoni lëng limoni dhe përzijini përsëri.
Derdhni mbi shtresën e poshtme dhe piqini në 180 gradë për 25 minuta.
Ftohini pak dhe pritini në format e dëshiruara dhe sipër hidhini sheqerin pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment