Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere do të skuqni me vaj, hudhrat. Shtoni midhjet e lara, xhinxherin dhe lëngun e limonit. I lini për pak minuta derisa midhjet të hapin guackat e tyre.
Shtoni 1 gotë ujë, birrën, kripën, piperin dhe i lini për 5 minuta në zjarr.
Nga fundi i shtoni majdanozin e grirë imët.
Midhjet janë gati. Nëse i keni pastruar ashtu siç duhet guackat e tyre, ju mund të shijoni edhe lëngun me ndonjë fetë buke. Ka një shije shumë të mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment