Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Si fillim vendosim brodon të nxehet. Qërojmë karotat dhe i presim në shirita. Presim dhe qepën e njomë në feta të holla. Në një tigan shkrijmë gjalpin, shtojmë qepën dhe karotat. Shtojmë një garuzhde brodo dhe e lëmë për 10 minuta duke i shtuar brodo sipas nevojës.
2.Më pas marrim një garuzhde nga perimet e skuqura dhe e shtojmë në mikser. Shtojmë gjithashtu edhe një garuzhde brodo për të formuar një krem.
3.Ndërkohë në tigan shtojmë orizin dhe e përziejmë me pjesën tjetër të perimeve. Pastaj shtojmë brodo gradualisht sipas nevojës. Ndërkohë i heqim koren djathit dhe e presim në kubikë.
4.Frulojmë në mikser perimet dhe brodon që kishim lënë mënjanë në enënë e mikserit. Kur rizotoja të jetë thuajse gati, shtojmë kremin, hedhim kripë dhe e përziejmë.
5.Pasi të jetë zier, e heqim nga zjarri, shtojmë kubikët e djathit dhe i përziejmë. E mbulojmë me një kapak dhe presim dy minuta. Më pas shtojmë trumëz, piper të zi dhe e shërbejmë rizoton ndërsa është ende e nxehtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment