Këtë rizoto me karrota do ta adhuroni familjarisht!
400 gr oriz për rizoto
380 gr karota
1 l brodo perimesh
150 gr djathë taleggio
70 gr qepë e njomë
40 gr gjalpë
Trumzë
Kripë
Piper i zi
1.Si fillim vendosim brodon të nxehet. Qërojmë karotat dhe i presim në shirita. Presim dhe qepën e njomë në feta të holla. Në një tigan shkrijmë gjalpin, shtojmë qepën dhe karotat. Shtojmë një garuzhde brodo dhe e lëmë për 10 minuta duke i shtuar brodo sipas nevojës.
2.Më pas marrim një garuzhde nga perimet e skuqura dhe e shtojmë në mikser. Shtojmë gjithashtu edhe një garuzhde brodo për të formuar një krem.
3.Ndërkohë në tigan shtojmë orizin dhe e përziejmë me pjesën tjetër të perimeve. Pastaj shtojmë brodo gradualisht sipas nevojës. Ndërkohë i heqim koren djathit dhe e presim në kubikë.
4.Frulojmë në mikser perimet dhe brodon që kishim lënë mënjanë në enënë e mikserit. Kur rizotoja të jetë thuajse gati, shtojmë kremin, hedhim kripë dhe e përziejmë.
5.Pasi të jetë zier, e heqim nga zjarri, shtojmë kubikët e djathit dhe i përziejmë. E mbulojmë me një kapak dhe presim dy minuta. Më pas shtojmë trumëz, piper të zi dhe e shërbejmë rizoton ndërsa është ende e nxehtë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment