Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me ujë vendosni për të zierë quinoan.
Shtoni edhe një lugë vaj ulliri.
Ndërkohë një tigan vendosni për të skuqur qepën e njomë, se bashku me kërpudhat.
I rregulloni me kripë e piper dhe i lini disa minuta. Nga fundi i shtoni spinaqin.
Në një enë të vogël shtoni dy lugë gjelle vaj ulliri, pak spec të kuq, hudhrën, pak rigon dhe i përzieni mirë.
Bashkoni quinoan së bashku me kërpudhat dhe spinaqin dhe sipër i shtoni edhe salcën që sapo përgatitët.
E trazoni mirë dhe në fund e shërbeni duke e shoqëruar me një vezë dhe djathë kaçkavall.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment