Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur. Kullojini dhe vendosini mënjanë.
2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
3.Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh.
4.Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë.
5.Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.Kthejeni nxehtësinë në të mesme.
6.Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien.
7.Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë.
8.Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut. Fikni nxehtësinë.
9.Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan.
10.Hidhni spinaq për të kombinuar.
11.Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment