12 të bardha veze (sa më afër temperaturës së dhomës aq më mirë)
1/3 filxhan ujë të ngrohtë
1 lugë çaji ekstrakt portokalli, ose ekstrakt sipas dëshirës tuaj
1 1/2 lugë çaji krem tartar
Ngrohni furrën në 180 gradë.
Në një procesor ushqimi grini sheqerin rreth 2 minuta derisa të jetë i imët. Shitni gjysmën e sheqerit me kripën dhe miellin e kekut duke e lënë mënjanë sheqerin e mbetur.
Në një tas të madh, përdorni një rrahëse vezësh për të bërë bashkë të bardhat e vezëve, ujin, ekstraktin e portokallit dhe kremin e tartarit. Pas 2 minutash, kaloni në një mikser dore. Sheqerin e rezervuar e sitim ngadalë duke e rrahur vazhdimisht me shpejtësi mesatare. Pasi të keni arritur majat mesatare, sitini mjaftueshëm nga përzierja e miellit për të pluhurosur pjesën e sipërme të shkumës. Duke përdorur një spatul përziejeni butësisht. Vazhdoni derisa të përfshihet e gjithë përzierja e miellit.
Hidheni me kujdes përzierjen me lugë në një tavë rrethore keku pa yndyrë. Piqeni për 35 minuta dhe kontrollojeni a është bërë me një kruajtëse dhëmbësh druri (Kur futet në gjysmë kruajtësja duhet të dalë e thatë).
Ftoheni me kokë poshtë në raft ftohës për të paktën një orë përpara se ta hiqni nga tava.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento