12 të bardha veze (sa më afër temperaturës së dhomës aq më mirë)
1/3 filxhan ujë të ngrohtë
1 lugë çaji ekstrakt portokalli, ose ekstrakt sipas dëshirës tuaj
1 1/2 lugë çaji krem tartar
Ngrohni furrën në 180 gradë.
Në një procesor ushqimi grini sheqerin rreth 2 minuta derisa të jetë i imët. Shitni gjysmën e sheqerit me kripën dhe miellin e kekut duke e lënë mënjanë sheqerin e mbetur.
Në një tas të madh, përdorni një rrahëse vezësh për të bërë bashkë të bardhat e vezëve, ujin, ekstraktin e portokallit dhe kremin e tartarit. Pas 2 minutash, kaloni në një mikser dore. Sheqerin e rezervuar e sitim ngadalë duke e rrahur vazhdimisht me shpejtësi mesatare. Pasi të keni arritur majat mesatare, sitini mjaftueshëm nga përzierja e miellit për të pluhurosur pjesën e sipërme të shkumës. Duke përdorur një spatul përziejeni butësisht. Vazhdoni derisa të përfshihet e gjithë përzierja e miellit.
Hidheni me kujdes përzierjen me lugë në një tavë rrethore keku pa yndyrë. Piqeni për 35 minuta dhe kontrollojeni a është bërë me një kruajtëse dhëmbësh druri (Kur futet në gjysmë kruajtësja duhet të dalë e thatë).
Ftoheni me kokë poshtë në raft ftohës për të paktën një orë përpara se ta hiqni nga tava.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento