1.Pasi kemi larë mirë pjeshkët e mollët, do t’i presim në kubikë. Mos harroni t’i hiqni lëkurën dhe farat. 2.Më pas i kaloni në një blender derisa të krijohet një masë homogjene. 3.Në një enë shtojnë vezët dhe sheqerin dhe i rrahim mirë me një blender. 4.Ngadalë shtojmë sodën, gjalpin, mollët, pjeshkët si dhe pakon me vanilje. 5.I trazojmë mirë dhe më pas masën e kalojnë në një formë keku. Mos harroni ta lyeni atë më parë me pak gjalpë dhe miell. 6.Në fund futeni në furrë, në temperaturë 180 gradë, për 40 minuta. Në përfundim mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment