Sugjerojmë:

Kek special me karota, pa vezë dhe pa gjalpë!

250 gram miell
100 gram rikota
100 gram karota të grira imët
¼ filxhan me vaj luledielli
½ lugë gjelle me sodë pjekjeje
5 gram pluhur pjekjeje
½ lugë gjelle me esencë vaniljeje
¼ filxhan me copëza çokollate
1 majë lugë kripë

1.Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodës e pjekjes dhe kripën. I lini disa minuta mënjanë.
2.Në një enë vendosni copëzat e cokollatës. Ndërkohë trazoni bashkë rikotën, sheqerin, vajin, esencën e vaniljes në një blender derisa të bëhen kremoze.
3.Tani ia shtoni cokollatës dhe i përzieni mirë.
4.Koha për t’ia shtuar mirë miellit. Punojeni mirë brumin me duar. 5.Vendoseni në formën e kekut.
6.E fusni në furrë për 40 minuta, në temperaturë 180 gradë Celsius. Shijojeni!

Lini një koment