1.Në një enë rrihni vezët me sheqerin, shtoni vajin, kosin dhe i trazoni sërish. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe i trazoni mirë me një rrahës elektrik.
2.Merrni tavën e kekut dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni në të masën që përgatitët.
3.Sipër i shtoni reçelin e fikut dhe bajamet e thërrmuara.
4.I përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e kekut.
5.E fusni në furrë për gati 45 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi keku të jetë gati e spërkasni me pak sheqer pluhur dhe e prisni pasi të jetë ftohur disi.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment