Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E mbani mend atë kekun e shtëpisë që përgatita para disa ditësh? Recetës së sotme do t'i shtojmë edhe portokall për ta bërë akoma më të shijshme. Le t'i hedhim një sy!
Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni lëkurën e grirë të portokallit, lëngun e tij, vajin dhe i përzieni sërish.
Shtoni miellin, pluhurin pjekës, kripën dhe vaniljen.
I përzieni të gjitha bashkë për disa sekonda me një mikser elektrik derisa të krijoni një masë homogjene.
Merrni një tepsi specifike për ëmbëlsira dhe shtroni në të masën.
E fusni në furrën e parangrohur për 40 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment