Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Si të bëni një kek të shijshëm shtëpie me frutat që ju ndodhen në kuzhinë? Përgjigjia ndodhet brenda kësaj recete që Neps.al sjell për ju...
Parangrohni furrën në temperaturë 180 gradë celsius.
Frutat i lani mirë dhe i qëroni në copa të vogla (pa lëkurë).
Në një enë rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni miellin, kripën, sodën dhe qumështin. Të gjitha i shtoni gradualisht dhe teksa i rrihni me një rrahës elektrik.
Në fund shtoni frutat dhe e përzieni masën me një lugë druri.
Merrni një tavë, e lyeni me pak gjalpë dhe miell
Shtoni në të masën e kekut që përgatitët.
E fusni në furrë për gati 50 minuta.
Sapo të shihni që ka marrë një ngjyrë kafe në sipërfaqe dhe pasi të keni bërë provën me kruajtësë dhëmbësh, e hiqni kekun nga furra.
Prisni pak sa të ftohet dhe pastaj mund ta shijoni me një çaj të ftohtë, kafe ose lëng frutash sipas dëshirës
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment