Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Jo vetëm për gjellë e sallatë. Me kungulleshkat mund të bësh edhe një kek të mirë të shijshëm!
Në një enë rrihni vezët dhe më pas shtoni vajin.
Më pas shtoni kosin, panën, kungullin, djathin e dhisë dhe djathin guda. I përzieni mirë.
Tani shtoni erëzat me radhë, majdanozin, koperin. I trazoni serish, gradualisht shtoni miellin dhe pluhurin pjekës.
Pasi keni formuar një masë homogjene, shtoni edhe farat e linit.
Vendoseni masën në një formë specifike, e niveloni mirë dhe e fusni në furrë të piqet për 45-40 minuta, në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment