Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E thjeshtë për t’u bërë dhe nuk kërkon shumë kohë.
Në një enë rrihni vezët me sheqerin, duke përdorur një rrahës elektrik. Shtoni qumështin, vajin, bullgurin, miellin dhe i përzieni.
Shtoni në fund vanijen, pluhurin pjekës dhe i përzieni mirë. Merrni një tavë të vogël dhe shtroni masën që përgatitët.
E fusni tavën në furrë në temperaturë 180 gradë celsius, sa të marrë një ngjyrë kafe në sipërfaqe.
Teksa përgatitet keku, mund të bëjmë gati shurupin. Bashkoni sheqerin dhe qumështin, trazojeni derisa sheqeri të tretet i gjithi.
Nxirrni kekun jashtë furrës dhe e lini të ftohet për 10 minuta. Pas 10 minutash i shtoni sipër shurupin. E lini derisa keku ta thithë tërësisht shurupin.
Më pas e fusni në frigorifer që të ftohet. Ndajeni kekun dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment