Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë dhe lyejeni tavën me gjalpë.
Në një enë futni së bashku miellin, sheqerin dhe kripën.
Shtoni gjalpë në tas dhe përzijini deri sa përzierja të bëhet një brumë homogjen.
Pastaj hidhni në tavë brumin dhe lereni të piqet për rreth 20 minuta.
Për mbushjen: Përzini në një enë së bashku sheqerin dhe miellin. Shtoni vezë dhe lëng limoni dhe përzijeni mirë.
Pastën e krijuar hidheni mbi koren e kekut dhe futeni në furrë edhe për 20 minuta.
Nxirreni nga furra dhe futeni të ftohet në frigorifer për një minimum prej 2 orësh.
Para se ta shërbeni hidhini sheqer pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment