Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Si fillim do të grini imët lëkurën 5 portokajve. 3 prej tyre i bashkoni në një enë, ndërsa lëkurën e dy të tjerave e ndani në tasa më vete.
Tek ena ku keni grirë lëkurën e 3 portokalleve shkoni ½ filxhanit me vaj ulliri. Lëreni të qendrojë mënjanë për 30-60 minuta.
Shtrydhni lëngun e 3 portokalleve. Ndërkohë në një tas të madh bashkoni miellin, kakaon, sodën, kripën, sheqerin, enën me vajin e ullirit dhe lëkurën e portokallit që bashkuat më parë, lëngun e kuq të tre portokalleve, ujin dhe uthullën e bardhë. Tani e trazoni mirë të gjithë masën. Do të jetë disi e lëngshme.
Merrni një tepsi rrumbullake dhe shtroni në të një letër kuzhine. Shtroni sipër kekun. E fusni në furrë për 35-40 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius.
Dy portokallët e tjetë që mbetën i qëroni, i prisni në feta rrumbullake dhe do ja vendosni sipër kekut kur të jetë pjekur. Në fund i shtoni sipër fistëkët. Super keku është gati. Shijojeni!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment