Kek me rikota dhe dardhë, i shkrifët dhe i veçantë në shije
200 gr miell
50 gr niseshte misri
150 ml qumësht
2 dardhë të pjekura
1 bustinë maja
100 gr sheqer
50 ml vaj farash luledielli
250 gr rikota
1.Rrihni vezët me sheqerin derisa të përftoni një përzierje shkumoze. 2.Shtoni qumështin, rikotën dhe vajin, më pas përziejini mirë të gjithë përbërësit. 3.Shtoni miellin, niseshtenë e majanë dhe përziejini mirë duke u siguruar të homogjenizohen të gjithë përbërësit. 4.Merrni një tepsi dhe shtroni letër furri në të. Shtoni aty gjysmën e brumit , më pas prisni dardhët në feta dhe vendosjani sipër. 5.Në të njëjtën mënyrë veproni edhe me gjysmën tjetër të brumit dhe mbulojeni sipërfaqen e tij me dardhë të prera në feta të holla. 6.Piqeni në 160 gradë Celsius për 25-30 minuta , lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqer pluhur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment