Kek me rikota dhe dardhë, i shkrifët dhe i veçantë në shije
200 gr miell
50 gr niseshte misri
150 ml qumësht
2 dardhë të pjekura
1 bustinë maja
100 gr sheqer
50 ml vaj farash luledielli
250 gr rikota
1.Rrihni vezët me sheqerin derisa të përftoni një përzierje shkumoze. 2.Shtoni qumështin, rikotën dhe vajin, më pas përziejini mirë të gjithë përbërësit. 3.Shtoni miellin, niseshtenë e majanë dhe përziejini mirë duke u siguruar të homogjenizohen të gjithë përbërësit. 4.Merrni një tepsi dhe shtroni letër furri në të. Shtoni aty gjysmën e brumit , më pas prisni dardhët në feta dhe vendosjani sipër. 5.Në të njëjtën mënyrë veproni edhe me gjysmën tjetër të brumit dhe mbulojeni sipërfaqen e tij me dardhë të prera në feta të holla. 6.Piqeni në 160 gradë Celsius për 25-30 minuta , lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqer pluhur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment