Kek me rikota dhe dardhë, i shkrifët dhe i veçantë në shije
200 gr miell
50 gr niseshte misri
150 ml qumësht
2 dardhë të pjekura
1 bustinë maja
100 gr sheqer
50 ml vaj farash luledielli
250 gr rikota
1.Rrihni vezët me sheqerin derisa të përftoni një përzierje shkumoze. 2.Shtoni qumështin, rikotën dhe vajin, më pas përziejini mirë të gjithë përbërësit. 3.Shtoni miellin, niseshtenë e majanë dhe përziejini mirë duke u siguruar të homogjenizohen të gjithë përbërësit. 4.Merrni një tepsi dhe shtroni letër furri në të. Shtoni aty gjysmën e brumit , më pas prisni dardhët në feta dhe vendosjani sipër. 5.Në të njëjtën mënyrë veproni edhe me gjysmën tjetër të brumit dhe mbulojeni sipërfaqen e tij me dardhë të prera në feta të holla. 6.Piqeni në 160 gradë Celsius për 25-30 minuta , lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqer pluhur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment