1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve.
2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I perziejmë të gjitha këto me rrahësen elektrike.
3. Brumi nuk duhet të jetë ngjitës, por të ketë trashësinë e brumit të biskotave.
4. Ngrohni furrën në 170-180°C. Merrni një tavë rrethore ose katrore meqë ky kek shërbehet më mirë në copëza dhe lyejeni me pak gjalpë.
5. Në fillim në tavë hedhim trecerekun e brumit dhe e përhapim mirë me një spatul në të gjithë sipërfaqen. Më pas hedhim reçelin.
6. Sipër hedhim pjesën tjetër të brumit të cilin ose e bëjmë si petë dhe e vendos sipër ose e hapim me dorë duke e mbuluar kekun pjesë-pjesë ose e bëjmë si kokrriza.
7. Futeni në furrë për 25 – 30 minuta.
8. Lëreni kekun të ftohet tërësisht përpara se ta prisni në copa.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment