1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve.
2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I perziejmë të gjitha këto me rrahësen elektrike.
3. Brumi nuk duhet të jetë ngjitës, por të ketë trashësinë e brumit të biskotave.
4. Ngrohni furrën në 170-180°C. Merrni një tavë rrethore ose katrore meqë ky kek shërbehet më mirë në copëza dhe lyejeni me pak gjalpë.
5. Në fillim në tavë hedhim trecerekun e brumit dhe e përhapim mirë me një spatul në të gjithë sipërfaqen. Më pas hedhim reçelin.
6. Sipër hedhim pjesën tjetër të brumit të cilin ose e bëjmë si petë dhe e vendos sipër ose e hapim me dorë duke e mbuluar kekun pjesë-pjesë ose e bëjmë si kokrriza.
7. Futeni në furrë për 25 – 30 minuta.
8. Lëreni kekun të ftohet tërësisht përpara se ta prisni në copa.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment