1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve.
2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I perziejmë të gjitha këto me rrahësen elektrike.
3. Brumi nuk duhet të jetë ngjitës, por të ketë trashësinë e brumit të biskotave.
4. Ngrohni furrën në 170-180°C. Merrni një tavë rrethore ose katrore meqë ky kek shërbehet më mirë në copëza dhe lyejeni me pak gjalpë.
5. Në fillim në tavë hedhim trecerekun e brumit dhe e përhapim mirë me një spatul në të gjithë sipërfaqen. Më pas hedhim reçelin.
6. Sipër hedhim pjesën tjetër të brumit të cilin ose e bëjmë si petë dhe e vendos sipër ose e hapim me dorë duke e mbuluar kekun pjesë-pjesë ose e bëjmë si kokrriza.
7. Futeni në furrë për 25 – 30 minuta.
8. Lëreni kekun të ftohet tërësisht përpara se ta prisni në copa.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment