Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Me një mikser elektrik rrahim për rreth 5 minuta vezët me sheqerin derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
Shtojmë pak kripë, kanellë dhe vazhdojme rrahjen edhe për disa sekonda.
Shtojmë edhe lëngun e portokallit dhe lëkurën e tij duke vazhduar rrahjen.
Në një tas të madh, sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës dhe ja shtrojmë pak nga pak përbërjes së mësiperme duke e alternuar edhe me vajin e lulediellit.
Lyejmë me gjalp dhe miell një formë për kek, hedhim në të brumin e përftuar dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
E lemë të ftohet plotësisht dhe e spërkasim me pak sheqer pluhur në siperfaqe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment