Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
E ndezim furrën në temperaturën 180°C.
Qërojmë pjeshkët dhe i presim në feta të holla.
Në një tas rrahim gjalpin, lëkurën e limonit dhe sheqerin për 15 minuta me rrahësin elektrik të vezëve.
Shtojmë një nga një të verdhat e vezëve, kripën, miellin dhe sodën me sitë, qumështin.
Shtojmë fetat e pjeshkëve dhe i përziejmë me spatul.
Me rrahësin elektrik, bëjmë marengë të bardhat e vezëve, i shtojmë me kujdes te tasi ku kemi brumin dhe i përziejmë nga poshtë lart me spatul.
Lyejmë tavën me gjalpë dhe miell, hedhim brumin dhe e pjekim për 35–40 minuta.
Bëjmë provën me kruajtësen e dhëmbëve dhe nëse ajo del e pastër, keku është gati.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment