Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
E ndezim furrën në temperaturën 180°C.
Qërojmë pjeshkët dhe i presim në feta të holla.
Në një tas rrahim gjalpin, lëkurën e limonit dhe sheqerin për 15 minuta me rrahësin elektrik të vezëve.
Shtojmë një nga një të verdhat e vezëve, kripën, miellin dhe sodën me sitë, qumështin.
Shtojmë fetat e pjeshkëve dhe i përziejmë me spatul.
Me rrahësin elektrik, bëjmë marengë të bardhat e vezëve, i shtojmë me kujdes te tasi ku kemi brumin dhe i përziejmë nga poshtë lart me spatul.
Lyejmë tavën me gjalpë dhe miell, hedhim brumin dhe e pjekim për 35–40 minuta.
Bëjmë provën me kruajtësen e dhëmbëve dhe nëse ajo del e pastër, keku është gati.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment