Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni furrën në temperaturë 180 gradë.
2.Në një enë kombinoni miellin, vajin dhe vezët. Trazojini mirë. Ngadalë i shtoni sheqerin dhe vaniljen.
3.Në një enë veçmas, bashkoni kripën, sodën e pjekjes dhe kanellën. I rrihni mirë dhe më pas ia shtoni masës tjetër.
4.Shtypini mollët me pirun, derisa të bëhet pure. Tani e përzieni mirë të gjithë masën derisa të bëhet homogjene.
5.E shtroni me kujdes në tavën për pjekje dhe e lini në furrë përreth 45 minuta.
6.Pasi të jetë gati, mund t’i shtoni sipër sheqer pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment