Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ndizni furrën në 180 gradë C.
Në një tepsi rrumbullake vendosni mjedrat ose frutat që keni preferuar. Hidhni pak sheqer sipër.
Rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni vajin, më pas pluhurin pjekës, gradualisht miellin, qumështin, lëngun e limonit, lëkurat e limonit, vaniljen.
Piqeni dhe provojeni me thikë deri sa thika të dalë e thatë nga keku.
Lëreni të ftohet dhe kthejeni nga ana e frutave.
Mund ta sherbeni edhe me akullore./Receta marrë nga blerinadiet.al
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment