Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180º C dhe lyeni me spraj gatimi tavën e pjekjes.
Në një tas të madh, hidhni së bashku kungull, qumësht, sheqer kaf, vezë, dhe petën me kungull.
Përzijeni dhe hidheni tavën e pjekjes.
Në një tas të mesëm hidhni përzierjen e petës me arrat amerikane dhe pastaj spërkatini në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e kungullit.
Hidhni disa copa gjalpi në krye.
Piqeni rreth 50 minuta derisa keku të forcohet.
Sherbejeni me krem pastiçerie pasi të jetë ftohur plotësisht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment