Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180º C dhe lyeni me spraj gatimi tavën e pjekjes.
Në një tas të madh, hidhni së bashku kungull, qumësht, sheqer kaf, vezë, dhe petën me kungull.
Përzijeni dhe hidheni tavën e pjekjes.
Në një tas të mesëm hidhni përzierjen e petës me arrat amerikane dhe pastaj spërkatini në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e kungullit.
Hidhni disa copa gjalpi në krye.
Piqeni rreth 50 minuta derisa keku të forcohet.
Sherbejeni me krem pastiçerie pasi të jetë ftohur plotësisht.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment