Pasta guackë me pesto brokoli
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini me letër pjekjeje bazën e një tave katrore 23 cm. Lyejeni letrën me gjalpë dhe spërkateni me sheqer. Kumbullat i përgjysmojmë dhe i vendosim në bazën e tavë në 1 shtresë, anët e prera poshtë.
Për brumin, shkrini gjalpin, sheqerin kaf dhe mjaltin në një tigan të madh në zjarr të ngadaltë, duke i trazuar derisa të bëhet një masë homogjene. Ftoheni për 10 minuta, më pas përzieni vezët dhe qumështin. Sitni miellin, sodën, xhinxherin dhe trazojeni derisa të krijohet një brumë i butë.
Hidheni brumin në taë, mbi kumbullat dhe piqeni për 45-55 minuta derisa të jetë e fortë në prekje. Ftoheni në tavë për 10 minuta, më pas vendoseni në një raft teli dhe lëreni të ftohet. Ruhet në frigorifer deri në 5 ditë.
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Në një tenxhere të madhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 5 minuta derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë. Hidhni shiritat e viçit, specin, domatet dhe rozmarinën dhe më pas lërini të vlojnë. Ziejini...
Përziejini vezët dhe të bardhat e vezëve me pak kripë e piper dhe lërini mënjanë. Ngrohni vajin në një tigan mesatar që nuk ngjit dhe gatuani specin për 3-4 minuta. Hidhni pjesët e bardha të qepëve dhe gatuajini edhe...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento