Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini me letër pjekjeje bazën e një tave katrore 23 cm. Lyejeni letrën me gjalpë dhe spërkateni me sheqer. Kumbullat i përgjysmojmë dhe i vendosim në bazën e tavë në 1 shtresë, anët e prera poshtë.
Për brumin, shkrini gjalpin, sheqerin kaf dhe mjaltin në një tigan të madh në zjarr të ngadaltë, duke i trazuar derisa të bëhet një masë homogjene. Ftoheni për 10 minuta, më pas përzieni vezët dhe qumështin. Sitni miellin, sodën, xhinxherin dhe trazojeni derisa të krijohet një brumë i butë.
Hidheni brumin në taë, mbi kumbullat dhe piqeni për 45-55 minuta derisa të jetë e fortë në prekje. Ftoheni në tavë për 10 minuta, më pas vendoseni në një raft teli dhe lëreni të ftohet. Ruhet në frigorifer deri në 5 ditë.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento