Sugjerojmë:

Kek me kumbulla të kuqe

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 ore e 25 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
gjalpë, për lyerje
2 lugë gjelle sheqer
500 gr kumbulla të kuqe
175 g gjalpë
175 g sheqer kaf
140 g mjaltë
2 vezë, të rrahura
200 ml qumësht
300 gr miell që fryhet vetë
½ lugë çaji sodë buke
1 lugë gjelle xhinxher të bluar

 Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini me letër pjekjeje bazën e një tave katrore 23 cm. Lyejeni letrën me gjalpë dhe spërkateni me sheqer. Kumbullat i përgjysmojmë dhe i vendosim në bazën e tavë në 1 shtresë, anët e prera poshtë.

Për brumin, shkrini gjalpin, sheqerin kaf dhe mjaltin në një tigan të madh në zjarr të ngadaltë, duke i trazuar derisa të bëhet një masë homogjene. Ftoheni për 10 minuta, më pas përzieni vezët dhe qumështin. Sitni miellin, sodën, xhinxherin dhe trazojeni derisa të krijohet një brumë i butë.

Hidheni brumin në taë, mbi kumbullat dhe piqeni për 45-55 minuta derisa të jetë e fortë në prekje. Ftoheni në tavë për 10 minuta, më pas vendoseni në një raft teli dhe lëreni të ftohet. Ruhet në frigorifer deri në 5 ditë.

Komento