Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini me letër pjekjeje bazën e një tave katrore 23 cm. Lyejeni letrën me gjalpë dhe spërkateni me sheqer. Kumbullat i përgjysmojmë dhe i vendosim në bazën e tavë në 1 shtresë, anët e prera poshtë.
Për brumin, shkrini gjalpin, sheqerin kaf dhe mjaltin në një tigan të madh në zjarr të ngadaltë, duke i trazuar derisa të bëhet një masë homogjene. Ftoheni për 10 minuta, më pas përzieni vezët dhe qumështin. Sitni miellin, sodën, xhinxherin dhe trazojeni derisa të krijohet një brumë i butë.
Hidheni brumin në taë, mbi kumbullat dhe piqeni për 45-55 minuta derisa të jetë e fortë në prekje. Ftoheni në tavë për 10 minuta, më pas vendoseni në një raft teli dhe lëreni të ftohet. Ruhet në frigorifer deri në 5 ditë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento