Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Receta marrë nga blogu i dietologes së njohur Blerina Bombaj
Rrihni vezët me sheqerin dhe vajin e ullirit.
Shtoni qumështin, vaniljen dhe pluhurin e pjekjes. I përzieni mirë.
Shtoni miellin dhe kakaon. E fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
Për mbushjen, në një mikser përzieni 5 lugë reçel kumbulle, 5 lugë kos dhe 8 lugë gjizë pa kripë.
E shtroni mbushjen me kujdes pasi e keni ndarë kekun në dy pjesë. I bashkoni të dy pjesët si në foto.
Në fund vendosini si fruta të prera në kubikë, mango, luleshtrydhe dhe kivi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment