Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Receta marrë nga blogu i dietologes së njohur Blerina Bombaj
Rrihni vezët me sheqerin dhe vajin e ullirit.
Shtoni qumështin, vaniljen dhe pluhurin e pjekjes. I përzieni mirë.
Shtoni miellin dhe kakaon. E fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
Për mbushjen, në një mikser përzieni 5 lugë reçel kumbulle, 5 lugë kos dhe 8 lugë gjizë pa kripë.
E shtroni mbushjen me kujdes pasi e keni ndarë kekun në dy pjesë. I bashkoni të dy pjesët si në foto.
Në fund vendosini si fruta të prera në kubikë, mango, luleshtrydhe dhe kivi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment