1.Ngroheni furrën në 175 gradë C dhe lyeni një tigan me vaj.
2.Përgatisni kripën duke përzjerë së bashku kafe sheqer, kanellë, arrëmyshk dhe pecans të copëtuar.
3.Hidhini së bashku në një enë miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e pjekjes dhe kripën.
4.Rrihini së bashku gjalpë dhe sheqer në një tas të madh me një mikser elektrik dhe shtoni vezët një nga një, duke rrahur çdo vezë në përzierjen e gjalpit para se të shtoni tjetër. Shtoni gjalpë molle, vanilje dhe drithërat.
5.Shtoni përbërësit e thatë në kremin e djathit duke i përzier mirë pas çdo shtese.
6.Hidhni gjysmën e miellit në pjatën e përgatitur me një sasi të vogël të përbërësve të pjesës së sipërme.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento