Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Rrahim gjalpin me sheqerin. Më pas shtoni vezët, qumështin, miellin, pluhurin pjekës dhe arrat e grira.
2.E rrihni mirë me një rrahës elektrik derisa të krijoni një masë homogjene.
3.Lyejmë një formë keku me pak gjalpë dhe vendosim brumin e përgatitur.
4.Fiqtë e pastruar i presim përgjysmë dhe i vendosim mbi sipërfaqen e kekut.
5.Në fund e spërkasim me pak arra të thërrmuara dhe pak sheqer dhe e vendosim kekun në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 40-45 minuta.
6.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment