Kek me dardhë dhe çokollatë. Një mënyrë për të përdorur dardhët shumë të pjekura
4 dardhë të pjekura me përmasa mesatare
250 gr miell 00
50 gr niseshte patatesh
150 gr çokollatë e zezë
200 gr sheqer
150 ml qumësht
130 gr gjalpë
1 bustinë maja
3 vezë
1.Përzieni vezët me sheqerin derisa të formohet një masë me ngjyrë të çelët.
2.Shkrini në një banjëmari gjalpin, qumështin dhe çokollatën, hidhni gjithë masën tek përzierja me vezë dhe sheqer dhe përziejini mirë.
3.Shtoni dhe miellin e situr me majanë e niseshtenë dhe përziejini derisa të merrni një përbërje kremoze pa kokrriza.
4.Qëroni dardhat dhe lërini ashtu siç janë.
5.Merrni formën ku do të piqni kekun, shtrojini letër furre dhe pastaj vendosni dardhat e qëruara me pjesën e bishtit lart.
6.Shtoni brumin e kekut më pas dhe piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë për 25-30 minuta.
7.Spërkateni me sheqer pluhur ose copëza bajamesh.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment