Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me ujë vendosni për të zierë dardhat. I shtoni 1 filxhan sheqer, vaniljen, dhe lëkurën e limonit. I lini dardhat të ziejnë për gati 20 minuta.
Në në enë rrihni vezët me sheqerin. Shtoni miellin, pluhurin pjekës, çokollatën, gjalpin, qumështin dhe arrat e thërrmuara.
Merrni një tavë specifike keku të lyer me pak gjalpë. Tek masa e brumit vendosni dardhat e ziera më parë (të ndarë përgjysmë, pa fara dhe pa lëkurë).
Shtroni masën me kujdes dhe e fusni kekun në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment