Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 160C. Lyeni me gjalpë një tavë 900g dhe shtrojeni me letër furre.
Sitni miellin dhe pak kripë në një tas për përzierje dhe lyejmë me gjalpë me majat e gishtave derisa masa të ngjajë me thërrimet e imta të bukës. Hidhni sheqerin, kokosin, vezët dhe qumështin dhe përziejeni në një konsistencë të butë.
Hidheni përzierjen me lugë në tavën e përgatitur dhe lëmoni sipërfaqen. Piqeni për 30 minuta.
Hiqeni kekun nga furra dhe spërkateni me kokosin shtesë. E kthejmë kekun në furrë dhe e pjekim edhe për 20-25 minuta të tjera, derisa të marrë ngjyrë të artë dhe një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër. E lëmë kekun të ftohet pak në formë, më pas e kalojmë në një raft teli që të ftohet plotësisht.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento