115 g gjalpë, i prerë në copa të vogla, plus shtesë për lyerje
225 gr miell që fryhet vetë
115 gr sheqer kaf
100 g arrë kokosi të tharë, plus shtesë për spërkatje
2 vezë të mëdha, të rrahura lehtë
4 lugë gjelle qumësht
Ngrohni furrën në 160C. Lyeni me gjalpë një tavë 900g dhe shtrojeni me letër furre.
Sitni miellin dhe pak kripë në një tas për përzierje dhe lyejmë me gjalpë me majat e gishtave derisa masa të ngjajë me thërrimet e imta të bukës. Hidhni sheqerin, kokosin, vezët dhe qumështin dhe përziejeni në një konsistencë të butë.
Hidheni përzierjen me lugë në tavën e përgatitur dhe lëmoni sipërfaqen. Piqeni për 30 minuta.
Hiqeni kekun nga furra dhe spërkateni me kokosin shtesë. E kthejmë kekun në furrë dhe e pjekim edhe për 20-25 minuta të tjera, derisa të marrë ngjyrë të artë dhe një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër. E lëmë kekun të ftohet pak në formë, më pas e kalojmë në një raft teli që të ftohet plotësisht.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento