Në tas përzjeni me rrahësen e vezëve me dorë miellin, kakaon dhe fryrësin e kekut. Ndërkohë, në një tas tjetër rrihni vezët me sheqerin derisa të dyfishohet vëllimi.
Shtoni vajin dhe e përzjeni derisa masa të bëhet e njëtrajtshme.
Më pas hidhni te tasi me vezë miellin me kakao duke alternuar me radhë pak miell dhe pak qumësht.
Prisni dy dardha në kubikë dhe bashkë me copat e çokollatës i shtoni te brumi.
Pasi të shtroni një letër furre në tavë hidhni brumin dhe sipër tij vendosni dardhat e mbetura të prera në feta.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento