Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 160 gradë .
2.Vajiseni dhe lyejeni lehtë me miell një tavë për kekun.
3.Në një tas të madh, futni së bashku miellin, sodë buke dhe kripë.
4.Në një tas të dytë, me mikser me shpejtësi të mesme, hidhni sheqerin, gjalpin, djathin krem dhe limonin deri sa të bëhët njësh.
5.Rrihni një vezë dhe shtoni brenda vanilje.
6.Pastaj miksojini bashkë të dyja përzierjet derisa të kombinohen.
7.Me anë të një spatule shtoni mjedrat.
8.Transferojeni brumin në tavë dhe piqeni deri sa një kruajtëse dhëmbësh të dalë jashtë e pastër, 1 orë e 10 minuta.
9.Pastaj nxirreni nga furra dhe lereni të ftohet.
10.Përgatisni glazerin: Në një blender hidhni sheqerin, kremin e pastiçerisë dhe reçelin e mjedrave.
11.Përzierjen hidheni mbi kekun e ftohur dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment