Ngrohni furrën në 200C. Lyeni mirë me gjalpë 6 kallëpe dhe vendosini në një tepsi.
Vendosni 100 gr gjalpë dhe 100 gr çokollatë të zezë të copëtuar në një tas rezistent ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një texhere me ujë të nxehtë dhe përzieni derisa të bëhet një masë. Lëreni të ftohet pak për 15 minuta.
Duke përdorur një rrahëse elektrike dore, shtoni në përzierje 150 gr sheqer kaf, më pas 3 vezë të mëdha, një nga një, pasuar nga ½ lugë ekstrakt vanilje dhe në fund 50 gr miell të thjeshtë. Ndajeni përzierjen tek kallëpet.
Tani mund ta vendosni përzierjen në frigorifer ose në ngrirje derisa të jeni gati për t’i pjekur. Mund të gatuhet drejtpërdrejt nga e ngrirë për 16 minuta, ose të piqet tani për 10-12 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e fortë në prekje, por mesi ende duket i lëngshëm.
Kaloni me kujdes një thikë rreth buzës së secilit puding, më pas hidheni në pjata për servirje dhe shërbejeni.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento